Voinko soittaa Delfinsin neuvontapuhelimeen?

noun_phone call_1616268

Mietityttääkö sinua, oletko mahdollisesti joutunut lapsena tai nuorena seksuaaliväkivallan kohteeksi? Moni meihin yhteyttä ottava pohtii, onko hänelle tapahtunut ”riittävästi”, jotta hänellä on oikeus käyttää meidän tukipalveluja.

Seksuaaliväkivalta ei läheskään aina etene raiskaukseen saakka, vaikka monelle tämä tulee ensimmäisenä mieleen puhuttaessa lapsiin kohdistuvasta seksuaaliväkivallasta. Seksuaaliväkivalta voi olla myös sanallista, esimerkiksi lapsen kehoa kommentoidaan seksuaalisävytteisesti (pojilla esimerkiksi hyvin kehittynyttä ”varustusta”) tai että aikuinen haluaa tarkistaa, että lapsi on kehittynyt normaalisti ja tämän varjolla koskettaa lapsen kehoa (tytöillä esimerkiksi rintojen tarkistaminen).
Seksuaaliväkivalta voi tapahtua myös leikin varjolla, tekijä voi kosketella lapsen intiimialueita vaateiden alta muiden huomaamatta leikkiessä lasten kanssa. Usein hyväksikäytön kohteena on vain yksi lapsista, muut eivät välttämättä edes huomaa tapahtunutta.
Jos yhtään mietit voiko meille soittaa, vastauksemme on, että kyllä voit! Soita, jos sinulla on pienikin epäilys, että olet joutunut seksuaaliväkivallan kohteeksi. Voit keskustella tapahtuneesta turvallisesti kahdenkeskisessä luottamuksellisessa keskustelussa työntekijämme kanssa.
Neuvontapuhelimme on tarkoitettu myös läheisille ja ammattiauttajille.
Puhelinneuvontamme on auki maanantaisin ja tiistaisin klo 9 – 11 ja torstaisin klo 12 – 14 numerossa 050 583 5000. Voit myös halutessasi varata soittoajan, tämä onnistuu parhaiten sähköpostitse info@suomendelfins.fi.
Älä jää näiden asioiden kanssa yksin. Ota rohkeasti yhteyttä!
Oliko tämän sivun sisältö mielestäsi hyödyllistä?
+1
0
+1
0
+1
0

Lisää aiheesta:

Luottamuksellista apua ja neuvoja myös:

Ajanvaraus

Varaa itsellesi sopiva aika keskustelulle:
Ajanvarauskalenteri

Neuvontapuhelin

050 583 5000
ma 9-10

Chat

maanantaisin 12-14

Katso iltachatit täältä.

Vertaistuki

Katso paikkakunnat ja ajat täältä sekä chatryhmät täältä.

Tukisuhde

Oman tilanteen pohdinta koulutetun tukihenkilön kanssa.

Scroll to Top