Voimavalokuvani

tehtävä

Joskus voi olla vaikeaa tunnistaa tai havaita, mitkä asiat omassa elämässä tuovat selviytymistä tukevaa voimaa arjessa. Itselle merkityksellisten asioiden sanoittaminen voi myös olla vaikeaa. Aina ei tarvita sanoja, vaan myös kuvat voivat auttaa muistuttamaan itselle voimaa tuovista ja merkityksellisistä asioista. Millainen voisi olla sinun voimavalokuvasi?

 
Voimavalokuvassa voi olla mitä vain sellaista, josta huomaat saavasi voimaa, toivoa tai mielihyvää. Juuri sinun kuvassasi voi olla jokin paikka, ihminen, eläin, esine, tai vaikka lempiruokasi. Kuvasi voi yhdistyä tiettyyn myönteiseen muistoon tai tilanteeseen, tai kuva voi muulla tavoin symbolisoida jotakin sellaista asiaa, joka tuo sinulle voimia ja merkitystä. Kuvan laatu ei ole tärkeää, vaan se, millaisia tunteita, ajatuksia, merkityksiä ja tuntemuksia kuva itsessäsi herättää. Kuvan merkityksen ymmärtäminen muille ihmisille kuin itsellesi ei olennaista. Omia voimavalokuvia voi myös olla useampi kuin yksi. Oma voimakuva voi olla myös vaikka jokin lehdestä löydetty kuva, joka puhuttelee sinua.
 
Omaa voimavalokuvaasi voit palata katsomaan milloin tahansa, mutta erityisesti niinä hetkinä, kun voimasi ovat kateissa. Miltä kuvan katsominen tällöin tuntuu, tuoko se voimaa vaikeampaan hetkeen?
 
Tässä on minun voimavalokuvani.
 
-Laura
Oliko tämän sivun sisältö mielestäsi hyödyllistä?
+1
0
+1
0
+1
0

Lisää aiheesta:

Luottamuksellista apua ja neuvoja myös:

Ajanvaraus

Varaa itsellesi sopiva aika keskustelulle:
Ajanvarauskalenteri

Neuvontapuhelin

050 583 5000
ma 9-10

Chat

maanantaisin 12-14

Katso iltachatit täältä.

Vertaistuki

Katso paikkakunnat ja ajat täältä sekä chatryhmät täältä.

Tukisuhde

Oman tilanteen pohdinta koulutetun tukihenkilön kanssa.

Scroll to Top