Suomen Delfins ry on innolla mukana Korppipäinen mies -näyttämöteoksen yhteistyöverkostossa. Meidän roolimme on tiedottaa ja tarjota teoksen taustalle ammatillista tietoa ilmiöstä.
Tässä vähän lisää infoa teoksesta ja työryhmän välittämä tieto Kulttuurilahjoituksen tarpeellisuudesta. Kulttuurilahjoituksen kautta kukin voi halutessaan ja kyetessään tukea teoksen valmistumista ja tulevaa esittämistä ympäri Suomen. Kulttuurilahjoitus-sivusto ja tarkka erittely lahjoitusten käytöstä löytyy täältä.
Kaikki alla oleva teksti on lainattu Korppipäinen mies -näyttämöteoksen omilta sivulta. Kannattaa käydä niitä vilkaisemassa!
Korppipäinen mies
Korppipäinen mies on lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä käsittelevä näyttämösooloteos.
Teoksen kohderyhmää ovat yläasteikäiset sekä lasten ja nuorten kanssa työskentelevät.
Aiheen ja esityksen herättämiä ajatuksia ja tunteita jatkokäsitellään terapia-ammattilaisten ohjaamissa työpajoissa.
Ensi-ilta helmikuussa 2020, jonka jälkeen kokonaisuus on tilattavissa valtakunnallisesti.
Työryhmän esittely
Näyttämöteos pohjautuu runsaaseen haastattelumateriaaliin, tutkimustietoon sekä Enna Airikin lastenkirjaan ”Korppipäinen mies”. Esityksen valmistava ydintyöryhmä koostuu 15 taiteen ja terapia-alan ammattilaisesta. Aiheen käsittelyssä neuvonantajinamme toimii useampia yksittäisiä traumapsykoterapeutteja, seksuaaliterapeutteja, psykologeja sekä psykiatri (aiheen jatkotyöstöön tarkoitetut työpajat sekä hoitoonohjaus tarvittaessa). Työryhmäämme kuuluu myös poliisi. Kiertuekokoonpanossa ovat mukana esiintyjä-työpajaohjaaja Kati Keskihannu, psykiatri Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen sekä kiertueteknikko Henri Kivistö.
TYÖRYHMÄMME ANTAMA ”TERAPIATAKUU”: OLEMME LUVANNEET PYSYÄ OHJELMISTOSSA KYMMENEN VUOTTA TAI NIIN KAUAN KUIN TARVETTA ON. ME HALUAMME OSALTAMME RIKKOA HILJAISUUTTA, JOTTA YKSIKÄÄN HYVÄKSIKÄYTÖN UHRI EI JÄISI ILMAN TARVITSEMAAN TUKEA. LASTEN ME TOO -KAMPANJA ON AIKUISTEN ASIA. OSALTAMME TIEDOTAMME OLEMASSA OLEVISTA TUENTARJOAJISTA, JOTTA TUKEA TARVITSEVAT – NIIN UHRIT KUIN HEIDÄN LÄHEISENSÄ TAI NE, JOTKA TUNNISTAVAT ITSESSÄÄN LAPSIIN KOHDISTUVAA SEKSUAALISTA KIINNOSTUSTA – LÖYTÄISIVÄT TARVITSEMANSA TUEN PIIRIIN.
PROJEKTIN VETÄJÄ:
Kati Keskihannu on lastenkulttuuriin ja perhetyöhön erikoistunut hyvinvointitaiteilija, ohjaaja, esiintyjä ja kouluttaja Helsingistä. Hän tekee kiertuemuotoisia sooloteoksia traumasensitiivisellä näkökulmalla ja moniammatillisella otteella.
”Teen teatteria traumasensitiivisellä lähestymiskulmalla puheeksiottamisen välineeksi vieden teokseni eli teatteriesityksen sekä valitun aiheen ja esityksen herättämien ajatusten ja tunteiden käsittelyyn tarkoitetut työpajat sinne, missä puheeksiottamisen välineitä tarvitaan. Työpajat ohjaan yhdessä kiertueella mukana kulkevien terapia-ammattilaisten (toimintaterapeutti sekä psykiatri) sekä kunkin koulun oman koulupsykologin kanssa.”
TAITEELLINEN TYÖRYHMÄ:
Ohjaaja – Merja Pöyhönen
Kuvittaja-kirjailija – Enna Airik
Tanssija-koreografi – Jouni Järvenpää
Koreografia – Heini Tuoresmäki
Animaattori – Kristina Laine
Säveltäjä-äänisuunnittelija – Henri Kivistö
Pukusuunnittelija, tarpeistonvalmistaja – Tytti Nieminen
Naamionrakennuksen konsultointi – Hilla Väyrynen
Nukenrakennuksen konsultointi – Maija Westerholm
Valosuunnittelija – Antti Helminen
Dramaturgian ja ohjauksen assistentti – Veli-Ville Sivén
Graafikko – Jussi Virkkumaa
Web Designer – Tanja Eskola
TYÖRYHMÄN ASIANTUNTIJAJÄSENET:
Psykiatri – Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen
Toimintaterapeutti, tanssi- ja liiketerapian ohjaaja – Niina Ollikainen
Poliisi – Hanna Immonen
PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT:
Suomen Delfins ry
Turun Kriisikeskuksen Koski – seksuaaliväkivaltatyö
Sekä erilaisia pienempiä nuorisotoimijoita ympäri Suomea
Kerro tarinasi
Lapsena koettu hyväksikäyttö satuttaa, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä toipua.
Hiljaisuus rikkoo lisää. Tällä sivulla julkaisemme matalan kynnyksen ulostuloja.
Toivomme sinun voimaantuvan vertaisuudesta ja siitä, ettet ole yksin. Uskomme, että puhuminen auttaa sinua toipumisessasi.