Seksuaalinen hyväksikäyttö satuttaa

Delfins-tapahtumat

Sinulla on oikeus.

Tule mukaan Delfins-tapahtumaan

Verkkopohjaiset Delfins-tapahtumat

Delfins-tapahtumat ovat muutaman kerran vuodessa järjestettäviä, pääasiassa verkkopohjaisia tapahtumia. Delfins-tapahtumista käytetään usein nimeä Delfins-ilta. Delfins-tapahtumat on tarkoitettu lapsena seksuaaliväkivaltaa kokeneille henkilöille, jotka haluavat lisätä omaa itsetuntemustaan ja itseymmärrystään turvallisessa ympäristössä, vertaistuen ja ohjaajan avulla.

Jokaista Delfins-tapahtumaa ohjaa ammattilainen ja tapahtumassa on ennalta määritelty teema. Delfins-tapahtuman kesto on tyypillisesti 1–2 tuntia. Verkkopohjaiseen tapahtumaan voi osallistua omasta sijainnista riippumatta. Delfins-tapahtumat ovat osallistujille maksuttomia, tarvitset vain verkkoyhteyden.

Tiedotamme tulevista Delfins-tapahtumista verkkosivujemme Ajankohtaista-osiossa sekä Facebook- ja Instagram-sivuillamme.

Mitä Delfins-tapahtumassa tehdään?

Lapsena seksuaaliväkivaltaa kokenut on usein joutunut kokemaan monenlaista kaltoinkohtelua, joka voi vaikuttaa vielä aikuisenakin voimakkaasti kehon ja mielen toimintaan. Moni saattaakin kokea kehon ja mielen erillisiksi toisistaan. Tunteita voi olla vaikea tunnistaa, ja niihin on vaikeaa löytää kosketusta.

Delfins-tapahtumien tarkoituksena on huomioida kehon ja mielen yhteys. Tätä yhteyttä vahvistetaan erilaisin tehtävin ja harjoittein. Delfins-tapahtumat poikkeavat avoimista keskusteluryhmistä niin, että ne sisältävät toiminnallisia harjoituksia, joita keskusteluryhmissä ei aina ole.

Delfins-tapahtuman harjoitukset sopivat kaikille

Harjoitukset riippuvat tapahtumaa ohjaavan ammattilaisen käyttämistä menetelmistä. Menetelmiä voivat olla esimerkiksi erilaiset keholliset harjoitukset, liikkuminen, kävely, tanssi sekä rentoutus- ja hengitysharjoitukset.

Harjoitukset ovat helppoja ja kaikille sopivia. Kehollisilla harjoituksilla tunnustellaan esimerkiksi, millaisia tunteita kehossa on. Harjoituksiin osallistuminen on vapaaehtoista. Delfins-tapahtumassa esiteltyjen harjoitusten tekeminen omassa arjessa voi mahdollisen muun tuen ohella olla avuksi arjen hallinnassa ja toimintakyvyn ylläpitämisessä.

Delfins-päiviä järjestetään eri paikkakunnilla

Delfins-päivät ovat sisällöltään samankaltaisia kuin verkkopohjaiset Delfins-tapahtumat, ja niitä voidaan järjestää eri puolilla Suomea kasvokkaisina kokoontumisina. Yhden Delfins-päivän kesto on noin 4-6 tuntia ja ryhmän koko noin 6-10 henkilöä.

Aiemmin Delfins-päiviä on järjestetty mm. Helsingissä, Turussa ja Oulussa. Otamme vastaan ehdotuksia myös muiksi paikkakunniksi – vinkkaa toiveesi toimistollemme!

Seuraa verkkosivujamme ja somekanaviamme, ehdota paikkakuntaa Delfins-päivälle, ja tule rohkeasti mukaan!

Ota rohkeasti yhteyttä, niin autamme ja neuvomme sinua eteenpäin!

Luottamuksellista apua ja neuvoja myös:

Ajanvaraus

Varaa itsellesi sopiva aika keskustelulle:
Ajanvarauskalenteri

Neuvontapuhelin

050 583 5000
ma 9-10

Chat

maanantaisin 12-14

Katso iltachatit täältä.

Vertaistuki

Katso paikkakunnat ja ajat täältä sekä chatryhmät täältä.

Tukisuhde

Oman tilanteen pohdinta koulutetun tukihenkilön kanssa.

Scroll to Top