Pienennä Suurenna

Suomen DELFINS ry

Suomen DELFINS ry on valtakunnallinen tukijärjestö seksuaalisen hyväksikäytön uhreille, heidän läheisilleen, ammattiauttajille sekä muille asiasta kiinnostuneille tukihenkilöille ja -yhteisöille.

Yhdistys on saanut nimensä delfiineiltä, jotka auttavat sairaita tai haavoittuneita lajitovereitaan, kunnes nämä tervehtyvät ja tulevat toimeen yksin.

Yhdistyksen toiminta

Yhdistyksen toimintalinjat ovat ohjaus ja tuki seksuaalisen hyväksikäytön uhreille ja heidän läheisilleen sekä tiedotus- ja koulutustoiminta oppilaitoksille, järjestöille ja ammattiauttajille.

Tausta

Lähtökohdan yhdistyksen perustamiselle antoivat Pohjois-Kymenlaakson perheasian neuvottelukeskuksen ja psykoterapeutti Stina Sundholmin yhteistyönä vuonna 1990 toteuttamat kaksi delfiiniryhmää seksuaalisesti hyväksikäytetyille naisille. Yhdistys on perustettu 27.3.1997.

Yhdistyksen tarkoitus

Yhdistyksen toiminnan tarkoitus on:

• Tarjota vertaistukea
  • Auttaa aikuisia – sekä miehiä että naisia – jotka ovat joutuneet seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi
  • Antaa ohjausta ja neuvontaa seksuaalisen hyväksikäytön uhrin läheisille sekä ilmiötä työssään kohtaaville ammattilaisille
  • Järjestää ammatillisesti ohjattuja tapaamisia/päiviä
  • Harjoittaa tiedotus- ja julkaisutoimintaa
  • Koota aiheeseen liittyvää materiaalia sekä kehittää työtään
  • Perustaa keskustelu- ja tukiryhmiä