Pienennä Suurenna

LAPSIIN KOHDISTUVA SEKSUAALINEN KALTOINKOHTELU – SEN EHKÄISY, TUNNISTAMINEN JA HOIDOLLINEN KOHTAAMINEN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUISSA

12.10.2017 - 13.10.2017

PAIKKA Kälviä OPPILAITOS Keski-Pohjanmaan kansanopisto HINTA 175 €

Kohderyhmä Sosiaali- ja terveystoimen sekä opetus- ja nuorisoalojen työntekijät.

1.Seminaaripäivä to 12.10.2017

klo 9-16 a.Mitä on seksuaalinen kaltoinkohtelu b.Seksuaalisen kaltoinkohtelun vaikutukset lapsuudessa ja aikuisuudessa

c.Lapsikohteinen seksuaalisuus, mistä siinä on kyse 2.Seminaaripäivä

pe 13.10.2017

klo 9-16 a.Seksuaalisen kaltoinkohtelun tunnistaminen b.Seksuaalisen kaltoinkohtelun hoidollinen kohtaaminen

c.Lapsikohteisen seksuaalisuuden hoidollinen kohtaaminen

 

Toteutus Koulutus toteutuu Keski-Pohjanmaan Kansanopistolla Kälviällä, jossa on mahdollista yöpyä kurssihotellissa.

Lisätietoja Kouluttajat: Psykoterapeutti Jussi Nissinen ja hahmoterapeutti Tommi P. Pesonen.

Koulutusmaksu 170€ sisältää lounaan lähiopetuspäivinä.

Lisätiedot: koulutuksen sisältö: Kai Harju, 040 8085 032, kai.harju(at)kpedu.fi. Käytännön järjestelyt: puh. 040 8085 035/koulutussihteeri tai info.kansanopisto(at)kpedu.fi 

Kesälukemista:

 

Päästä irti. Kimmo Takanen. 2015.

Päästä irti tarkastelee suosittua läsnäolon teemaa uudenlaisesta näkökulmasta. Samalla se tarjoaa uusia keinoja tunnelukkojen avaamiseen. Menneisyys elää meissä tunnelukkojen kautta. Niiden vuoksi toimimme usein lapsenkaltaisesti: välttelemme, lamaannumme tai hyökkäämme – vain selvitäksemme epämukavista tunteistamme. Menneisyytemme ei anna meidän elää täydesti tätä hetkeä. Kun opimme tuntemaan menneisyytemme, on aika päästää siitä irti. Päästämällä tietoisesti irti menneestä ja ottamalla aikuismaisen vastuun hyvinvoinnistamme – tässä ja nyt – vapaudumme elämään läsnäolevaa ja tasapainoista arkea. Kimmo Takanen on skeematerapeutti, mindfulness-menetelmän kouluttaja ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut aiemmin suuren suosion saavuttaneen teoksen Tunne lukkosi – vapaudu tunteiden vallasta.

Kirjaa voi tilata mm. osoitteesta www.adlibris.com hintaan 9,10 € + mahdolliset toimituskulut.

 

Unelmakarttakirja. Sanna Wikström.  2017.

Oman voiman tehtäväkirja Unelmakarttakirja herättelee uskallusta omien unelmien äärelle, poistaa esteitä unelmien toteuttamisen tieltä sekä lisää luovuutta ja mielikuvitusta. Tehtäväkirja kutkuttelee hyviä tunteita tässä hetkessä ja auttaa sallimaan sen, että elämällä on omat tapansa tuoda unelmat todeksi. Tehtäväkirjan avulla jokainen voi luoda oman voimakirjan, joka vahvistaa nyt ja tulevaisuudessa. Kirja koostuu lyhyistä teksteistä sekä tyhjistä sivuista, joihin voi itse kirjoitella, leikkailla, liimailla, maalailla ja piirtää ohjeistuksen mukaan. Unelmakarttakirja tunnetaan suosittuna verkkokurssina, jonka avulla jo yli 2 500 ihmistä on luonut oman voimakirjansa.

Kirjaa voi tilata mm. osoitteesta www.adlibris.com hintaan 17,90 € + mahdolliset toimituskulut.

 

Kuka minä olen? Merja Takamäki. 2016.

Kuka minä olen on leikkimielinen ja inspiroiva matka omaan sisimpään. Aikuisten ystäväkirja sisältää kysymyksiä, jotka johdattavat oman minuuden äärelle. Mikä on minulle tärkeää? Mistä inspiroidun? Mikä tuottaa iloa ja minne olen elämässäni menossa? Kirjan kuvitus haastaa alitajunnan mukaan leikkiin, ja kuvien kautta voit halutessasi värittää inspiroivaa väriä elämääsi. Itsestä kirjoittaminen on voimaannuttavaa ja iloa tuottavaa. Inspiroidu ja lähde mukaan oppimaan asioita itsestäsi.

Kirjaa voi tilata mm. osoitteesta www.adlibris.com hintaan 16,50 € + mahdolliset toimituskulut.

 

Naurun hyvää tekevä voima. Mari Lämsä. 2017. 

Nauru ja elämänilo ovat vahvasti läsnä elämän ensimetreillä. Tutkimusten mukaan ihmiset nauravat eniten alle kouluikäisenä. Nauramisen taito säilyy viimeiseen hengenvetoon asti, mutta mihin aikuisten nauru katoaa ja miten sen löytää uudelleen?

Tämä kirja vie lukijan matkalle oman naurun lähteille ja avaa uusia ovia ymmärrykselle siitä, miten voimme löytää naurun positiivisen voiman elämäämme. Vapauttaessa naurumme voimme vapauttaa myös kehomme, mielemme ja sielumme menneisyyden ja rajoittavien uskomusten kahleista ja oppia elämään autenttisina tässä ja nyt.

Kirja ei pohjaudu vain naurujoogaharjoitteluun tai lähesty naurua perinteisesti huumorin näkökulmasta, vaan avaa naurun merkitystä ja vaikutuksia hyvinvointiin uudella tavalla, kokonaisvaltaisesti. Kirja tarjoaa konkreettisia vinkkejä ja harjoitteita, joiden avulla jokainen voi saada naurun positiivisen voiman käyttöönsä.

Mari Lämsä on luonut Reseptillä Naurua -hyvinvointivalmennusten konseptin ja kouluttaa niin yksityisiä ihmisiä kuin työyhteisöjäkin. Hänen työtään ohjaa halu vahvistaa ihmisten luottamusta itseensä ja omiin voimavaroihinsa. 

Nauru ja elämänilo ovat vahvasti läsnä elämän ensimetreillä. Tutkimusten mukaan ihmiset nauravat eniten alle kouluikäisenä. Nauramisen taito säilyy läpi elämän, mutta mihin aikuisten nauru katoaa ja miten sen voi löytää uudelleen?

Naurun hyvää tekevä voima vie lukijan matkalle oman naurun lähteille ja avaa uusia ovia ymmärrykselle siitä, miten voimme löytää naurun positiivisen voiman elämäämme. Vapauttaessa
naurumme voimme vapauttaa myös kehomme ja mielemme menneisyyden ja rajoittavien uskomusten kahleista ja oppia elämään autenttisina tässä ja nyt.

Tässä kirjassa naurua ja elämäniloa tarkastellaan
kokonaisvaltaisesti mielen ja kehon yhteyttä korostaen unohtamatta myöskään leikkimieltä, huumoria ja naurua silkasta nauramisen ilosta.

Kirja tarjoaa konkreettisia vinkkejä ja harjoitteita, joiden avulla jokainen voi saada naurun positiivisen voiman käyttöönsä.

 Mari Lämsä on luonut Reseptillä Naurua -valmennusten konseptin ja kouluttaa niin yksityisiä ihmisiä kuin työyhteisöjäkin. Hänen työtään ohjaa halu vahvistaa ihmisten luottamusta itseensä ja omiin voimavaroihinsa. Opinnot ja käytännön kokemus mm. ratkaisu-ja voimavarakeskeisestä työskentelystä, NLP:stä sekä teatteri- ja draamataiteesta tuovat vahvoja rakennusaineita hänen työhönsä valmentajana ja kouluttajana.

Kirjaa voi tilata mm. osoitteesta www.adlibris.com hintaan 20,90 € + mahdolliset toimituskulut.

 

 

Huomio!

Rovaniemen avoimen keskusteluryhmän ajankohta on muuttunut:

Ryhmä kokoontuu keskiviikkona 26.4. klo 17-19. 

Osoite: Rovakatu 26 A 15, 3. krs

Tervetuloa!

Huomio!

Lahden keskusteluryhmä peruttu 10.4.2017 sairastumisen vuoksi.

Hei

Nimeni on Julia Gustafsson ja opiskelen viimeistä vuotta rikosseuraamusalaa Laurean Tikkurilassa. Teen parhaillaan opinnäytetyötä, jonka otsikkona on "Toiminnallinen opinnäytetyö seksuaalirikoksiin syyllistyneiden omaisten oppaan tuottamisesta" Ja olen luonut prosessin yhteydessä upouuden oppaan seksuaalirikoksiin syyllistyneiden omaisille produktina.

Opinnäytetyössä olisi tarkoitus oppaan tuottamisessa päästä testaamaan nykyistä versiota ja muokata saadun palautteen perusteella sisältö julkaisukelpoiseksi ja mieleiseksi omaisille. Tarvitsisin tätä prosessia varten omaisia testaamaan opasta. Löytyisikö teiltä mahdollisesti seksuaalirikoksiin syyllistyneiden omaisia testaamaan opasta?

Haastattelu tehdään anonyymisti ja oppaan ja haastattelulomakkeen yhteydessä lähetetään myös saatekirje. Olisi hienoa jos mahdollisimman moni pääsisi testaamaan opasta niin saisin sisällön omaisia palvelevaksi kokonaisuudeksi. Haen tutkimusluvat myös tähän rikosseuraamuslaitokselta erikseen eli tutkimus toteutetaan periaatteiden mukaisesti.

Odotan mielenkiinnolla vastaustanne!

Ystävällisin terveisin,
Julia Gustafsson, rikosseuraamusalan opiskelija

 

Yhteystiedot:

Puh. 0409390985

 

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

USKALLANKO KOHDATA – koulutus Kouvolassa 24.3.2017 klo 9.00-15.30

 

Lasten seksuaalinen kaltoinkohtelu: Vastikkeellinen seksi, seksuaalinen kaltoinkohtelu unohtamatta poikien näkökulmaa, lapsikohteinen seksuaalisuus ja ennaltaehkäisy.

 

Kohderyhmä:

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, kaikki asiasta kiinnostuneet.

Suomen DELFINS ry on valtakunnallinen etu- ja tukijärjestö aikuisille, jotka ovat lapsuudessaan kokeneet seksuaalista väkivaltaa, heidän läheisilleen ja ammattiauttajille. Yhdistys on toiminut 20 vuotta 27.3.2017.

 

Paikka:

Kouvola-talo, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola.

Koulutus on maksuton. Ilmoittautuminen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Päivän ohjelma

 

9.00 -9.15        Suomen DELFINS ry:n puheenvuoro

 

9.15 - 10.15      Nuoriin kohdistuva seksuaalinen kaltoinkohtelu ja

       vastikkeellinen seksi. Anna Nuotio, vs. toiminnanjohtaja, Nuorten Exit

 

10.15 - 11.00    Poikien ja miesten kokema seksuaalinen kaltoinkohtelu.

   Tommi P. Pesonen, Seksuaaliväkivaltatyön vastaava ohjaaja, Poikien Talo, Helsinki

 

11.00 -12.00     Lounas

 

12.00 - 13.30    Lapsikohteinen seksuaalisuus. Miten ehkäistä tunteiden siirtyminen  

                       teoiksi? Jussi Nissinen, psykoterapeutti, Avoinna kasvuun J&T

 

13.30 - 14.00    Kahvi

 

14.00 - 15.00    Seksuaalisen kaltoinkohtelun ehkäisy. Tommi P. Pesonen

 

15.00 - 15.30    Keskustelua

                                                                 TERVETULOA!

Suomen DELFINS ry

Kauppalankatu 5 A 3,45100 Kouvola

 

050 522 6604 arkisin klo 10.00 – 14.00, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. www.suomendelfins.fi